Ακόμη χαμηλότερα το Τόκιο

Με πτώση έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, ενώ ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραψε χαμηλό 18μήνου, ακολουθώντας τη Wall και πειθαρχώντας στο άσχημο κλίμα.

Χαμηλότερα έκλεισε την Τρίτη το Χρηματιστήριο του Τόκιο, εν μέσω ανησυχιών για το μέλλον της ιαπωνικής οικονομίας, αλλά και παρασυρμένο από την αρνητική πορεία της Wall Street.

Σημαντικά πτωτική πορεία κατέγραψε η μετοχή της κατασκευάστριας υπολογιστών Nec, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε μεγάλη απόκλιση στα κέρδη και βρέθηκε κατά τη συνεδρίασης της Δευτέρας σε χαμηλό 39 μηνών. Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, αντίθετα, η Honda, αποτελεί το μόνο ίσως ευχάριστο νέο της συνεδρίασης, καθώς ανακοίνωσε κέρδη πολύ πάνω από τις προβλέψεις.

Η πρόσφατη κατακόρυφη πτώση στη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Κοϊζούμι βάζει τους ”ασιάτες” επενδυτές σε ανησυχία σχετικά με το κατά πόσο θα καταφέρει να διεκπεραιώσει το πρόγραμμα ανοικοδόμησης της ιαπωνικής οικονομίας, το οποίο σε αρκετά σημεία κρίνεται ”αντιλαϊκό”. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε τελικά στις 9.475,6 μονάδες, έχοντας χάσει το 1,62% της αξίας του.

Αρνητικές διαθέσεις φάνηκε να έχει από το άνοιγμα ο δείκτης Hang Seng στο Χόνγκ Κονγκ, ο οποίος υποχωρούσε σημαντικά, ακολουθώντας τα blue chips, όπως τον τραπεζικό γίγαντα HSBC, για να τερματίσει την πρωινή συνεδρίαση στις 10.577,14 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v