Πτωτικές τάσεις στην Ασία

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση αρνητικών κερδοφοριών, οι οποίες συρρίκνωσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9791,43 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 2,06%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ οι απώλειες ήταν περιορισμένες και κυμάνθηκαν στο 0,32%, με το δείκτη Hang Seng να διαμορφώνεται στις 10691,25 μονάδες.

Τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα από κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου, όπως η NEC Corp και η Pioneer, είχαν αρνητική επίδραση στην αγορά. Επιπλέον, οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι κινήθηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο, εξαιτίας των ανησυχιών για μια πιθανή νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

Η NEC κατέγραψε απώλειες της τάξης του 7,71%, καθώς διπλασίασε τις προβλέψεις της για τις απώλειες του οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου στα 300 δισ. γεν (2,23 δισ. δολάρια). Ο τίτλος της Pioneer κατέρρευσε κατά 13,58%, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε πτώση κατά 50% των κερδών του τέταρτου τριμήνου, μειώνοντας περαιτέρω τις προβλέψεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v