Ράλι ανόδου στο Τόκιο-Κλειστό το Χονγκ Κονγκ

Υψηλά κέρδη κατέγραψε η αγορά του Τόκιο ύστερα από την επικράτηση έντονων φημολογιών ότι η ιαπωνική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα μέτρα προκειμένου να ενισχύσει τον τραπεζικό κλάδο περιορίζοντας τις απώλειες, πριν από την επίσκεψη στη χώρα του Αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπους. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ θα λειτουργήσει ξανά την Παρασκευή, εξ αιτίας των εορτασμών του νέου έτους.

Ράλι ανόδου ακολούθησε η ιαπωνική αγορά καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες για παρέμβαση της κυβέρνησης της χώρας, προκειμένου να ενισχύσει την παραπαίουσα ιαπωνική οικονομία, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπους. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θα παραμείνει κλειστό εξ αιτίας των εορτασμών του νέου έτους.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9877,99 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1,98%, με τις μετοχές των εταιριών του τραπεζικού κυρίως κλάδου να σημειώνουν ουσιαστικά κέρδη. Η Sumitomo Mitsui, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας αύξησε την τιμή της μετοχής της κατά 2,17%. Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στον τεχνολογικό κλάδο, ακολουθώντας το κλίμα των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων του Nasdaq στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v