Για πέμπτη ημέρα ανοδικά το Τόκιο

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα έκλεισε με θετικό πρόσημο ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 1,13% και ενισχύοντας το ηθικό των επενδυτών.

Για πέμπτη συνεχή ημέρα ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με θετικό πρόσημο στις 10081,09 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 1,13%, ενώ ο Hang Seng συνεχίζει να παραμένει κλειστός λόγω εορτασμού της πρωτοχρονιάς.

Το θετικό κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση του Τόκιο οδήγησαν τα blue chips με τη μετοχή της Electron να εκτοξεύεται κατά 9,92%, ύστερα από την ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρίας ότι αναμένει σημαντική ανάπτυξη εντός του 2002.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο έχει να σημειώσει πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις από τον Ιανουάριο του 2001, γεγονός που τόνωσε το ηθικό των επενδυτών, οι οποίοι στράφηκαν σε μετοχές που ακολουθούσαν πτωτική πορεία τον τελευταίο καιρό, σημειώνοντας ρεκόρ συναλλακτικής δραστηριότητας για το 2002 (841,25 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια στη σημερινή συνεδρίαση).

Όπως εκτιμούν αναλυτές, οι πιέσεις των τελευταίων 18 μηνών που δέχθηκαν πολλές μετοχές, θα αρχίσουν να υποχωρούν και η πορεία του Nikkei προβλέπεται να είναι ανοδική για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v