Τόκιο: Με μικρές απώλειες έκλεισε ανοδική εβδομάδα

Με ρευστοποιήσεις κερδών για βραχυπρόθεσμα κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες 0,33% και βρέθηκε, πάνω από τις 10.000 μονάδες, στις 10.048,1.

Με μικρές απώλειες έκλεισε την Παρασκευή ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά από πέντε συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις. Ο… πολύπαθος δείκτης πήρε βαθιά ανάσα την εβδομάδα που τελειώνει την Παρασκευή, αφού στη διάρκειά της κατέγραψε κέρδη της τάξης του 7%, και ξαναβρέθηκε πάνω από τις 10.000 μονάδες.

Η πτώση της Παρασκευής θα πρέπει να αποδοθεί στην τάση μεγάλου μέρους του επενδυτικού κοινού να ρευστοποιήσουν, αποκομίζοντας βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Σε πολιτικό επίπεδο, εκτός από την επίσκεψη Μπους που επηρέασε την χρηματιστηριακή συμπεριφορά των τραπεζών, θα πρέπει να γίνει λόγος για τη θετική υποδοχή, της οποίας τυγχάνει η απόφαση Κοϊζούμι, για περιστολή του δημόσιου χρέους.

Ψηλότερα κατά 1,51% έκλεισε την πρωινή συνεδρίαση και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κόγκ, στο επίπεδο των 10.996,48 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v