Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα το Τόκιο

Συνεχίζεται η ευφορία στην ιαπωνική αγορά, με τον δείκτη Nikkei 225 να σημειώνει άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ύστερα από την επικράτηση κλίματος αισιοδοξίας σχετικά με τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ιαπωνικής οικονομίας.

Το κλίμα αισιοδοξίας υπερίσχυσε για δεύτερη ημέρα στην ιαπωνική αγορά, οδηγώντας τον δείκτη Nikkei 225 σε θετικό πρόσημο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Οι προσδοκίες για τη λήψη άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση και τα κέρδη μεμονωμένων μετοχών, ώθησαν προς τα άνω το δείκτη.

Ο Nikkei 225 αύξησε τα κέρδη του κατά 0,60% διαμορφούμενος στις 10356,78 μονάδες. Την ίδια στιγμή, ο Hang Seng στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ασίας, υποχωρούσε κατά 1,38% ύστερα από τις χθεσινοβραδινές μεγάλες απώλειες της τεχνολογικής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη των εταιριών του τραπεζικού κλάδου, με την Mizuho να σημειώνει άνοδο κατά 2,7% και την Mitsubishi Tokyo Financial να αυξάνει την τιμή της μετοχής της περί το 0,8%. Αντίθετα, απώλειες κατά 2,1% κατέγραψε η μετοχή της NTT DoCoMo, της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v