Κέρδη 5,90% στο Nikkei

Ποσοστιαία κέρδη που φτάνουν το 5,90% κατέγραψε ο Nikkei, και σταμάτησε στις 11.450 μονάδες. Το αμερικανικό ράλι της Παρασκευής, αλλά και η χρεοκοπία υπερχρεωμένης εταιρίας, που θεωρήθηκε ως σινιάλο ”εξυγίανσης”, οδήγησαν σε κέρδη… από τα παλιά τον ιαπωνικό δείκτη. Ψηλότερα και ο Hang Seng, στο +2,06%.

Με κέρδη που είχε να δει από τον περασμένο Αύγουστο, ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο Nikkei 225 πραγματοποίησε ράλι, για να κλείσει τελικά στο +5,90% και τις 11.450,22 μονάδες, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που, από την προηγούμενη εβδομάδα, έκαναν λόγο για ανοδική διάσπαση του ορίου των 11.000 μονάδων.

Οι Ιάπωνες χρηματιστές αποδίδουν τα κέρδη της Δευτέρας στην θετική πορεία της Wall Street την Παρασκευή, αλλά και στη χρεοκοπία της οικοδομικής Sato Kogyo, η οποία έγινε δεκτή ως κάτι θετικό, αφού θεωρήθηκε ότι ο βασικότερος πιστωτής της, η Mizuho Holdings, αναθεωρεί επί το αυστηρότερο την πολιτική της απέναντι σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Στα θετικά της σημερινής συνεδρίασης πρέπει να προστεθεί το κλίμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση Κοϊζούμι και τις προθέσεις της για αναμόρφωση της οικονομίας στην ασιατική χώρα.

Ανοδικά κατά 2,06% έκλεισε την πρωινή συνεδρίαση και ο δείκτης Hang Seng, του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, στις 10.640,24 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v