Πτώση ύστερα από πέντε ημέρες στο Τόκιο

Απώλειες για πρώτη φορά ύστερα από πέντε συνεδριάσεις κατέγραψε το χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς η χθεσινή νευρική πορεία των αμερικανικών δεικτών δεν κατόρθωσε να δώσει στους επενδυτές το έναυσμα για νέες αγορές.

Τέλος στην ανοδική τάση έδωσε η συνεδρίαση της Τρίτης στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς ύστερα από πέντε συνεχόμενες ημέρες ανόδου και μετά το χθεσινοβραδινό νευρικό κλίμα στη Wall Street, ο Nikkei 225 ακολούθησε πτωτική πορεία.

Οι απώλειες επικεντρώθηκαν κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο, με τη μετοχή της NTT DoCoMo, τη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, να υποχωρεί κατά 5,11%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11607,33 μονάδες με πτώση 2,62%, ενώ την ίδια στιγμή και λίγο πριν από το κλείσιμο, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ βρισκόταν στις 11275,62 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,39%.

Στην πορεία του δείκτη επέδρασε και η ανακοίνωση της πτώσης των παραγγελιών εξοπλισμού ηλεκτρονικών μηχανημάτων, ενισχύοντας παράλληλα τις ανησυχίες σχετικά με το ότι η αγορά έχει σημειώσει μεγάλη άνοδο σε σχέση με τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v