Σπάει τα ρεκόρ ο Nikkei 225 στο Τόκιο

Στο 26% αύξησε τα κέρδη του από τις 6 Φεβρουαρίου ο δείκτης Nikkei 225 στην αγορά του Τόκιο, ύστερα και από τη νέα άνοδο που σημείωσε στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Νέα άνοδο κατέγραψε ο δείκτης Nikkei 225 στην αγορά του Τόκιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, που αυξάνει τα κέρδη του στο 26% από τις 6 Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή, ο Hang Seng στην δεύτερη μεγαλύτερη ασιατική αγορά, σημείωνε οριακή άνοδο κατά 0,32%.

Στο 2,04% ανήλθε η περαιτέρω άνοδος του δείκτη του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, που κατέγραψε και νέο ρεκόρ επταμήνου, ύστερα από τα χθεσινοβραδινά θετικά σχόλια του Γκρίνσπαν για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και τη γενικότερη αισιοδοξία της αγοράς για την εγχώρια οικονομία.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, όπως η Toshiba και η NEC, διεύρυναν τα κέρδη τους ύστερα από τις πρόσφατες ενδείξεις ότι η μείωση των ιαπωνικών εξαγωγών αποτελεί πλέον παρελθόν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επενδυτές εμφανίστηκαν να αγνοούν την ανακοίνωση της συρρίκνωσης του ΑΕΠ κατά 1,2% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2001.

Το ποσοστό είναι υψηλότερο από ότι αναμενόταν και σηματοδοτεί την πρώτη φορά από το 1993 που η οικονομία της χώρας ακολουθεί πτωτικό τυθμό ανάπτυξης για τρία συνεχόμενα τρίμηνα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v