Την ”κάτω βόλτα” έχει πάρει η ιαπωνική αγορά

Οι απώλειες των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου ήταν αυτές που οδήγησαν την ιαπωνική αγορά σε πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις της Furukawa Electric, εταιρίας οπτικών ινών, για τα κέρδη του έτους.

Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε ο δείκτης Nikkei 225 στην ιαπωνική αγορά, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση εταιρίας του τεχνολογικού κλάδου, που ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών για τα εταιρικά αποτελέσματα.

Το Τόκιο έκλεισε με πτώση 1,65% στις 11415,31 μονάδες, αυξάνοντας το ποσοστό των απωλειών του στο 4,23% για τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Ο Hang Seng της αγοράς του Χονγκ Κονγκ διαμορφώνεται στις 11189,77 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,75%.

Η Furukawa Electric, κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού κινητών τηλεφώνων, υποχώρησε κατά 7,78% ύστερα από την προειδοποίηση ότι για το οικονομικός έτος, που λήγει στις 31 Μαρτίου, αναμένεται να καταγράψει καθαρές ζημίες ύψους 2,60 δισ. γεν, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη που έκανε λόγο για αύξηση των κερδών στα 12,40 δισ. γεν.

Απώλειες σημείωσε και ο τραπεζικός κλάδος, ύστερα από την ανακοίνωση νέας απόφασης με την οποία οι ιαπωνικές τράπεζες καλούνται να αξιολογήσουν τα μερίδια που διαθέτουν σε άλλες εταιρίες σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς.

Η Mizuho Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα, υποχώρησε κατά 7,8%, ενώ η πέμπτη κατά σειρά, UFJ Holding, σημείωσε απώλειες περί το 8,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v