Πτώση στο Χονγκ Κονγκ, κλειστό το Τόκιο

Οι απώλειες που κατέγραψαν οι αμερικανικοί δείκτες στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης ωθούν χαμηλότερα το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ το Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

Η πτώση της Wall Street στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης ήταν αρκετή ώστε να δημιουργήσει έντονο αρνητικό κλίμα στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Το Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

Καθώς τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq γνώρισαν υψηλές απώλειες στη συνεδρίαση της Τετάρτης λόγω των ανησυχιών ότι η Fed θα ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων πιο νωρίς από ότι αναμενόταν, το Χονγκ Κονγκ λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης παρουσιάζει πτώση 1,86%.

Το αρνητικό κλίμα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο η πτωτική τάση που ακολουθούν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Salomon Smith Barney για την κερδοφορία της Intel.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές του κτηματομεσιτικού κλάδου, ύστερα από την επικράτηση έντονων ανησυχιών σχετικά με το ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας ακολουθεί ιδιαίτερα αργό ρυθμό ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v