Ρευστοποιήσεις πίεσαν το Τόκιο

Τα κέρδη προηγούμενων συνεδριάσεων ρευστοποίησε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Απώλειες κατά 2,26% κατέγραψε ο δείκτης Nikkei, καθώς κερδίζει έδαφος η άποψη ότι για περαιτέρω άνοδο, οι τομές στην ιαπωνική οικονομία θα πρέπει να διευρυνθούν. Απώλειες 1,89% σημειώνει και ο Hang Seng.

Χαμηλότερα έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης το χρηματιστήριο του Τόκιο. Οι επενδυτικές τάσεις για ρευστοποίηση και αποκομιδή κερδών, ήλθαν έπειτα από το μίνι ράλι της Τρίτης, που οδήγησε το Nikkei κοντά στις 12.000 μονάδες και οδήγησαν τον ιαπωνικό δείκτη σε απώλειες κατά 2,26% και στο επίπεδο των 11.526,78 μονάδων.

Οι αναλυτές τώρα εκτιμούν ότι δύσκολα θα υπάρχει συνέχεια στην άνοδο της αγοράς, αν η κυβέρνηση Κοϊζούμι δεν προχωρήσει περισσότερο στην αναδιάρθρωση της οικονομίας. ”Μέχρι τώρα θεράπευαν τα συμπτώματα, τώρα πρέπει να θεραπεύσουν την ασθένεια” σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Απώλειες της τάξης του 1,89% καταγράφει κατά την πρωινή συνεδρίαση και ο δείκτης Hang Seng του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ και διαμορφώνεται στο επίπεδο των 11.010 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v