Απώλειες άνω του 2% στην ιαπωνική αγορά

Με απώλειες έκλεισε το έτος χρήσης για το ιαπωνικό χρηματιστήριο, με το δείκτη της ανεργίας να παραμένει σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η οικονομία της Ιαπωνίας δεν θα κατορθώσει να ανακάμψει σύντομα από την ύφεση.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην ιαπωνική αγορά στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης για το ιαπωνικό έτος χρήσης. Η διατήρηση του ποσοστού της ανεργίας σε υψηλό επίπεδο δημιούργησε έντονες ανησυχίες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως δεν θα κατορθώσει σύντομα να ανακάμψει.

Με απώλειες της τάξης του 2,72% έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225, διαμορφούμενος στις 11.024,94 μονάδες, ενώ η πτώση που κατέγραψε σε σχέση με το προηγούμενο έτος ανήλθε στο 15,2%.

Η δημιουργία αρνητικού κλίματος ενισχύθηκε από τις πτωτικές τάσεις του τραπεζικού κλάδου. Παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι με λίγη βοήθεια και από την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών και την αναμενόμενη ανάκαμψη των εξαγωγών, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως θα κατορθώσει να ξεκινήσει το νέο έτος με αισιοδοξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v