Πτωτικά έκλεισε η ιαπωνική αγορά

Με οριακές απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η ιαπωνική αγορά, ύστερα και από τις χθεσινοβραδινές απώλειες των δεικτών στη Wall Street, αλλά και τις πιέσεις που δέχτηκαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Η ιαπωνική αγορά δεν κατόρθωσε τελικά να αντισταθεί στο αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από τις χθεσινοβραδινές απώλειες στη Wall Street, χάνοντας τα κέρδη που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11.379,20 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,19%, ενώ την ίδια στιγμή στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng διαμορφωνόταν στις 10.808,24 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,24%.

Οι παρατηρητές της αγοράς εκτιμούσαν ότι σήμερα ο Nikkei 225 θα κατόρθωνε να υπερβεί το ψυχολογικό όριο των 11.500 μονάδων, ύστερα και από την εντυπωσιακή άνοδο στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης. Ωστόσο, οι απώλειες της αμερικανικής αγοράς δημιούργησαν αρνητικό κλίμα, το οποίο κατόρθωσε να εξαλείψει τα αρχικά κέρδη του ιαπωνικού δείκτη.

Μικτές ήταν οι τάσεις στον κλάδο των τεχνολογικών εταιριών, με τη NEC να κερδίζει 0,53% και την Advantest Corp να καταγράφει απώλειες 2,58%. Αντίθετα, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των τραπεζών, με την Mitsubishi Tokyo Financial Group να κερδίζει 0,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v