Τόκιο: Οριακά κέρδη και δυσμενές κλίμα

Με οριακά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Δευτέρας ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά τα αρνητικά νέα από την επιχειρηματική εμπιστοσύνη για το μήνα Μάρτιο. Για βραχυπρόθεσμες καθοδικές τάσεις κάνουν τώρα λόγο οι αναλυτές.

Σχεδόν αμετάβλητος (+0,03%) ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο και διαμορφώθηκε στις 11.028 μονάδες, έχοντας καταγράψει υψηλό 11.148 μονάδων.

Η είδηση της αρνητικότερης του αναμενομένου επιχειρηματικής εμπιστοσύνης απογοήτευσε τους επενδυτές και κάνει τώρα τους αναλυτές να μιλούν για κάθοδο του δείκτη ως το επίπεδο των 10.800 - 10.900 μονάδων.

Συγκεκριμένα, το ίδρυμα Tankan ανακοίνωσε ότι, για το μήνα Μάρτιο, ο δείκτης που καταγράφει το κλίμα στην επιχειρηματικότητα παρέμεινε στο –38, έναντι προβλέψεων που έκαναν λόγο για άνοδό του στο –33.

”Η σημερινή αυτή ανακοίνωση” τονίζουν αναλυτές της ιαπωνικής αγοράς, ”προκάλεσε ρευστοποιήσεις σε κυκλικές μετοχές, που πρόσφατα καρπώθηκαν την εμπιστοσύνη για σύντομη ανάκαμψη της οικονομίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v