Υψηλότερα το Τόκιο – Υποχωρεί o Hang Seng

Για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση έκλεισε με θετικό πρόσημο ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, επηρεασμένος από την καλή πορεία των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, ενώ με τάσεις υποχώρησης κινείται ο Hang Seng.

Την τέταρτη συνεχή ανοδική του συνεδρίαση σημείωσε την Τρίτη ο Nikkei στο Τόκιο, επηρεασμένος θετικά από την πορεία των μετοχών υψηλής τεχνολογίας, ενώ πτωτικά κινείται ο γενικός δείκτης στο Χονγκ Κονγκ.

O δείκτης Nikkei έκλεισε ανοδικά κατά 1,59% στις 11.204,49 μονάδες, ενώ αυτή την ώρα ο Hang Seng υποχωρεί κατά 1,49% στις 10.868,42 μονάδες.

Όπως τονίζουν Ιάπωνες αναλυτές, η καλή σημερινή πορεία του Nikkei οφείλεται στην άνοδο των τεχνολογικών μετοχών, όπως της Tokyo Electron, η οποία σημείωσε άνοδο κατά 1,7%. Όλα οφείλονται –σύμφωνα με τους αναλυτές- σε έκθεση προερχόμενη από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι παραγγελίες ηλεκτρονικού υλικού από την αγορά της Ιαπωνίας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων 14 ετών.

Αντιθέτως, πτωτική πορεία ακολουθεί ο Hang Seng, επηρεασμένος κυρίως από την υποχώρηση του κλάδου των τραπεζών. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι γενικά επικρατεί κλίμα ανησυχίας για τις πολυεθνικές, οι οποίες φοβούνται μήπως πληγούν τα κέρδη τους από την αναταραχή στην αγορά πετρελαίου. Ο δείκτης υποχωρεί κατά 1,49%, ενώ νωρίτερα η πτώση είχε φτάσει και το 1,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v