Υψηλότερα το Τόκιο από κρατικές τοποθετήσεις

Σημαντική άνοδο της τάξης του 1,75% προσέφεραν στο Nikkei τοποθετήσεις κρατικών κεφαλαίων, όπως αυτή του συνταξιοδοτικού ταμείου, στην αγορά του Τόκιο. Απώλειες 0,45% για το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και το δείκτη Hang Seng.

Με υπολογίσιμα κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο.

Ο δείκτης κατέγραψε ποσοστιαία άνοδο κατά 1,75% και σταμάτησε στις 11.400,71 μονάδες, ενώ οι αναλυτές δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για άνοδο πάνω από το επίπεδο των 11.500 μονάδων τις προσεχείς ημέρες.

Η άνοδος αποδίδεται από αναλυτές στην ευρεία τοποθέτηση κρατικών κεφαλαίων. Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό συνταξιοδοτικό ταμείο, το οποίο για το τρέχον οικονομικό έτος προτίθεται, όπως ανακοινώθηκε, να επενδύσει 1,7 τρισ. γεν στην αγορά, πιστεύεται ότι θα αγοράσει μέχρι και την Παρασκευή μετοχές αξίας 50 δισ. γεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Nikkei από τη Δευτέρα, ημέρα που ξεκίνησε το νέο οικονομικό έτος.

Πτωτικές τάσεις κατά 0,45% εμφανίζει λίγο πριν από το κλείσιμο της πρωινής συνεδρίασης ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και διαμορφώνεται στις 10.830 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v