Στο -0,4% έκλεισε ο Nikkei

Με πτώση της τάξεως του 0,4% έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο το πρωί της Παρασκευής, ακολουθώντας τη δική του πτωτική πορεία, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο για περαιτέρω πτώση την ερχόμενη εβδομάδα.

Με τάσεις υποχώρησης της τάξεως του 0,4% ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, προσεγγίζοντας τις 11.335,49 μονάδες, ακολουθώντας τη δική του πτωτική πορεία.

Οι αναλυτές τόνιζαν σήμερα ότι αναμένουν νέο κύμα περαιτέρω καθόδου την ερχόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι ενδεχομένως ο δείκτης θα κινηθεί ακόμη και στα επίπεδα των 11.000 μονάδων, καθώς αναμένεται έκθεση από την κεντρική τράπεζα, τα στοιχεία της οποίας εκτιμάται ότι δεν θα είναι και τόσο ενθαρρυντικά.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, φωτεινή εξαίρεση στην πτώση αποτέλεσαν οι μετοχές των βιομηχανιών που παράγουν πρώτες ύλες, χωρίς ωστόσο να έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν το άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την πορεία των μετοχών υψηλής τεχνολογίας. Χαρακτηριστική η περίπτωση της NTT DoCoMo, η οποία υποχώρησε για μία ακόμη ημέρα κατά 3,75%.

Κλειστά παραμένουν τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Ταϊβάν, λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v