Απώλειες 0,64% στην ιαπωνική αγορά

Πτωτικά έκλεισε τη συνεδρίαση η ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei 225 να μην κατορθώνει να ακολουθήσει το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης στη Wall Street.

Τα ολονύχτια κέρδη τόσο του Dow Jones όσο και του Nasdaq δεν κατόρθωσαν να επηρεάσουν την ιαπωνική αγορά, η οποία ακολούθησε ξεχωριστή πορεία, καταγράφοντας οριακές ωστόσο απώλειες.

Ο Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 0,64% στις 11147,27 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ κατέγραφε κέρδη κοντά στο 1%.

Οι ανησυχίες για τα κέρδη των αμερικανικών εταιριών στο τελευταίο τρίμηνο πίεσαν τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τις τράπεζες ωστόσο να ευθύνονται στο μεγαλύτερο βαθμό για την πτώση του δείκτη.

Η Mizuho, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας όσον αφορά στην αξία των ενεργητικών, σημείωσε πτώση κατά 0,93%, στέλνοντας και τους υπόλοιπους αντιπροσώπους του κλάδου σε αρνητική πορεία.

Αντίθετα, σημαντικά ήταν τα κέρδη της Mazda Motor κατά 3,28%, καθώς η πέμπτη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αναθεώρησε προς τα άνω τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη του έτους, κυρίως λόγω του χαμηλού γεν και της μείωσης του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v