Απώλειες στο Τόκιο λόγω IBM

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η ιαπωνική αγορά, καθώς ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της IBM για την κερδοφορία της, οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δεν άφησαν περιθώρια ανάκαμψης στον ιαπωνική δείκτη.

Καταλυτική ήταν η επίδραση της χθεσινοβραδινής αρνητικής προειδοποίησης της IBM, για το ιαπωνικό χρηματιστήριο, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να παρασύρουν σε απώλειες την αγορά του Τόκιο.

Η προειδοποίηση της IBM, η πρώτη στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, περιόρισε το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου της ιαπωνικής αγοράς, οδηγώντας σε πτώση τίτλους εταιριών όπως η Fujitsu και η NEC Corp.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11114,49 μονάδες με απώλειες 2,10%, ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, κατέγραφε κέρδη περί το 0,23%.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί τώρα σε αποτελέσματα αμερικανικών εταιριών πιο άμεσα εξαρτημένων από τις καταναλωτικές δαπάνες, όπως η Intel Corp.

H Fujitsu, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία υπολογιστών της Ιαπωνίας, κατέγραψε πτώση κατά 2,44%, ενώ ακολούθησε και η Hitachi με απώλειες περί το 2,8%. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος χαμένος της συνεδρίασης ήταν η NEC, η μετοχή της οποίας κατέγραψε πτώση 4,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v