Νέα άνοδος 0,28% για Nikkei

Χαμόγελα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο Τόκιο με το δείκτη Nikkei να κλείνει με άνοδο της τάξεως του 0,28%, επηρεασμένος θετικά κυρίως από την εκτόξευση των μετοχών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Άνοδος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο Τόκιο με το δείκτη Nikkei να κλείνει υψηλότερα κατά 0,28%, επηρεασμένος θετικά κυρίως από την εκτόξευση των μετοχών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο Nikkei προσέγγισε τα επίπεδα των 11575,73 μονάδων ανακάμπτοντας κατά 0,28%, ενώ και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,30% πλησιάζοντας τις 11123,80 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, κύριος λόγος ανόδου –παρά το γενικότερο νευρικό κλίμα χθες στις αγορές λόγω των επιφυλάξεων Γκρίνσπαν για την παγκόσμια οικονομία- αποδείχθηκε η καλή πορεία των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν αρχίσει και ανακάμπτουν σημαντικά όσον αφορά στα εταιρικά τους αποτελέσματα, κερδίζοντας όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ακόμη και στις ΗΠΑ, έναντι των αμερικανικών ανταγωνιστών τους.

Ανοδική κατά 0,93% ήταν η πορεία της Nissan, την οποία αναβάθμισε η Deutsche Bank AG, συστήνοντας ”strong buy” για τη μετοχή της. Αντίθετα, υποχώρηση της τάξεως του 0,29% σημείωσε ο κλάδος των μετοχών τεχνολογίας που σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ο πρώτος που θα πληγεί από τις δηλώσεις Γκρίνσπαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v