Με το δεξί ξεκίνησε την εβδομάδα το Τόκιο

Με τις ”πλάτες” της NEC και των υπολοίπων εταιριών του τεχνολογικού κλάδου το ιαπωνικό χρηματιστήριο διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα, εν μέσω κλίματος αισιοδοξίας για την ανάκαμψη των εταιρικών κερδών.

Το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα άγγιξε ο δείκτης Nikkei 225 της ιαπωνικής αγοράς, κυρίως εξαιτίας της έντονης αισιοδοξίας ότι η NEC αλλά και οι υπόλοιπες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου θα ανταποκριθούν των προσδοκιών για ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Τα κέρδη της NEC κατά 4,5% περίπου ήρθαν μετά από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ότι η εταιρία εκτιμά ότι θα ανακοινώσει λειτουργικά κέρδη 75 δισ. γεν για το έτος που μόλις έκλεισε (31 Μαρτίου) σε σχέση με τις απώλειες 57 δισ. γεν του περασμένου έτους.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η αντίδραση της αγοράς στην ανακοίνωση αυτή της NEC ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, ενώ αισιοδοξούν ότι οι επενδυτές θα αντιδράσουν με ανάλογο τρόπο όταν ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους και άλλες εταιρίες.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11721,64 μονάδες με άνοδο 1,82% ενώ ο Hang Seng κατέγραφε απώλειες κατά 0,13%.

Όσον αφορά στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, τα κέρδη των εταιριών αναμένεται να αυξηθούν σε ετήσια βάση, δεδομένης της ισοτιμίας δολαρίου/γεν. Υπάρχουν ωστόσο ανησυχίες ότι οι πωλήσεις τους στην αμερικανική αγορά δεν θα είναι το ίδιο υψηλές σε σχέση με τις αντίστοιχες του προηγουμένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v