Πτώσεων συνέχεια στην ιαπωνική αγορά

Χαμηλότερα έκλεισε για άλλη μια συνεδρίαση η ιαπωνική αγορά, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να απομακρυνθούν από τους τίτλους του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις τους για το συνολικό έτος.

Διεύρυναν τις προηγούμενες απώλειές τους οι ιαπωνικές μετοχές, οδηγώντας σε σημαντική πτώση τον δείκτη του χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τους τεχνολογικούς τίτλους.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι οι επενδυτές μοιάζουν να έχουν αρχίσει να χάνουν την όρεξή τους για τεχνολογικούς τίτλους, οι οποίοι μόλις που κατόρθωσαν να αγγίξουν τους στόχους τους, εκτός της Sony.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11541,39 μονάδες με απώλειες 0,92%, ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng κατέγραφε απώλειες της τάξης του 0,5%.

Η NEC κατέγραψε απώλειες της τάξης του 2,29%, χάνοντας όλα τα κέρδη που κατέγραφε στην έναρξη της συνεδρίασης, ενώ αντίθετα η Sony σημείωσε άνοδο κατά 0,28%, συγκεντρώνοντας μάλιστα και το ενδιαφέρον των επενδυτών, ύστερα από τις αισιόδοξες προβλέψεις της για το έτος.

Αρνητική ήταν και οι τροχιά των αυτοκινητοβιομηχανιών, με τις Honda και Toyota να καταγράφουν απώλειες, εξαιτίας των κερδών του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, που καθιστά πιο ακριβές τις εξαγωγές τους στις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v