Πτώση 0,21% για το Nikkei

Με πτώση της τάξεως του 0,21% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο γενικός δείκτης, Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο, επηρεασμένος από το κλίμα στη Wall, αλλά και εταιρικά αποτελέσματα ασιατικών κολοσσών.

Υποχώρησε στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, επηρεασμένος κυρίως από το κλίμα στη Wall, αλλά και από εταιρικά αποτελέσματα ασιατικών κολοσσών.

Ο Nikkei έκλεισε πτωτικά κατά 0,21% προσεγγίζοντας τις 11648,72 μονάδες, ενώ ανάλογη πορεία -με οριακές απώλειες- ακολουθεί και ο δείκτης Hang Seng που υποχωρεί κατά 0,08% και βρίσκεται πέριξ των 11387,10 μονάδων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, το υποτονικό κλίμα στο Τόκιο ήταν αποτελέσμα, αφενός της χθεσινής νευρικότητας στη Wall, αλλά και αποτελεσμάτων εταιριών όπως Fujitsu και Toshiba, που ανακοίνωσαν απώλειες για το οικονομικό έτος 2001 αποδίδοντάς τα στην προσπάθειά τους για περικοπή του λειτουργικού κόστους μέσω απολύσεων και στην κακή πορεία του κλάδου των ημιαγωγών και τεχνολογίας.

Μετά τις ανακοινώσεις των δύο κολοσσών, οι μετοχές τους ακολούθησαν πτωτική πορεία έως και κατά 3,5%, παρασύροντας τους κλάδους ημιαγωγών και ηλεκτρονικών υπολογιστών και βεβαίως το Nikkei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v