Οριακή πτώση στο Τόκιο

Οριακές μεταβολές κατέγραψε ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Τόκιο, με το αρνητικό κλίμα να εντείνεται από τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, εξαιτίας του ισχυρού γεν.

Με οριακή πτώση έκλεισε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να δημιουργούν αρνητικό κλίμα, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης του γεν έναντι του δολαρίου.

Η ιαπωνική αγορά θα είναι κλειστή την Παρασκευή λόγω εθνικής εορτής, ενώ θα παραμείνει κλειστή και τη Δευτέρα. Οι ιαπωνικές εταιρίες, και κυρίως αυτές που στηρίζονται στις εξαγωγές, παρουσίασαν μεγάλες απώλειες, καθώς το ισχυρό γεν δεν ενισχύει τις πωλήσεις τους στις διεθνείς αγορές.

Κυρίως επλήγησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη Nissan Motor να υποχωρεί περί το 3,4% και τη Honda Motor να καταγράφει απώλειες περί το 1,7%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11551,01 μονάδες με απώλειες 0,02% ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng κατέγραφε άνοδο κατά 1,85%.

Αντίθετα, από τους μεγάλους κερδισμένους της συνεδρίασης ήταν η Shiseido, η μεγαλύτερη εταιρία καλλυντικών της Ιαπωνίας, η οποία σημείωσε άνοδο κατά 5,5% ύστερα από τις αισιόδοξες προβλέψεις του Τύπου για την κερδοφορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v