Σημαντικά κέρδη για την ιαπωνική αγορά

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η ιαπωνική αγορά, καθώς οι μετοχές κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα κέρδη τους, κυρίως εξαιτίας της πτώσης του γεν αλλά και των θετικών αποτελεσμάτων της Cisco Systems.

Θετικό ήταν το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της ιαπωνικής αγοράς, κυρίως εξαιτίας των θετικών αποτελεσμάτων της Cisco αλλά και της πτώσης του ιαπωνικού γεν, που έδωσε ώθηση και στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη της τάξης του 1,81% ενώ την ίδια στιγμή ο δείκτης Hang Seng της αγοράς του Χονγκ Κονγκ κατέγραφε απώλειες περί το 0,08%.

Τα καλύτερα από ότι αναμενόταν αποτελέσματα τριμήνου της Cisco, της μεγαλύτερης εταιρίας εξοπλισμού Διαδικτύου, ενίσχυσαν την πορεία του κλάδου των εταιριών τεχνολογίας.

Ωστόσο οι αναλυτές σχολιάζουν ότι το κλίμα δεν ήταν αρκετά ισχυρό ώστε να ωθήσει το Nikkei 225 πάνω από το όριο των 11.600 μονάδων, κυρίως εξαιτίας της αβεβαιότητας των επενδυτών για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς.

H Tepco, η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας της Ιαπωνίας, ενισχύθηκε κατά 5,83%, ενώ και η kao Corp, εταιρία κατασκευής προϊόντων νοικοκυριού ενίσχυσε τα κέρδη της κατά 3,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v