Ελέω Nasdaq τα κέρδη του Τόκιο

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η άνοδος στο Τόκιο με το δείκτη να καταγράφει ουσιαστικά κέρδη, χωρίς να μπορεί να ”ξεφύγει” από τη θετική επίδραση της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Η επίδραση της προηγούμενης συνεδρίασης στη Wall Street ήταν καταλυτική και για την ιαπωνική αγορά, η οποία έκλεισε με σημαντικά κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Cisco ήταν αυτά που έστειλαν σε ράλι το Nasdaq στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης, καταγράφοντας μάλιστα τα υψηλότερα κέρδη του έτους.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11633,30 μονάδες με άνοδο κατά 0,98% ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng της αγοράς του Χονγκ Κονγκ παρουσίαζε κέρδη της τάξης του 0,85%.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν και οι εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, με τη Fujitsu, την κατασκευάστρια εταιρία υπολογιστών, να αυξάνει τα κέρδη της κατά 2,13%.

Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, η κυρίαρχη εταιρία κινητής τηλεφωνίας, NTT DoCoMo ενισχύθηκε κατά 3,5% και η KDDI Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική, αύξησε τα κέρδη της κατά 4,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v