Κράτησε τα κέρδη το Τόκιο

Για άλλη μια ημέρα κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο η ιαπωνική αγορά, ωθούμενη κυρίως από τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα της Mitsubishi Heavy Industries.

Συγκράτησε τα κέρδη μέχρι το κλείσιμο της αγοράς ο δείκτης του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, κυρίως λόγω της ανόδου των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και άλλων εταιριών του βιομηχανικού κλάδου.

Οι μετοχές των κατασκευαστριών εταιριών αυτοκινήτων ήταν κυρίως αυτές που οδήγησαν την άνοδο του δείκτη, ύστερα μάλιστα και από τα θετικά στοιχεία αναφορικά με τη μεταποιητική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη ύψους 0,82%, ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng κατέγραφε οριακές απώλειες περί το 0,03%.

Η Mitsubishi Heavy, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής βαρέων μηχανημάτων, σημείωσε κέρδη περί το 2,5%, ανακοινώνοντας ιδιαίτερα αισιόδοξες προβλέψεις όσον αφορά στην κερδοφορία της.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη Nissan Motor, την τρίτη μεγαλύτερη της Ιαπωνίας να κερδίζει περί το 1,10% και την Toyota Motor να ενισχύει την τιμή της μετοχής της περί το 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v