Διόρθωσε η ιαπωνική αγορά

Διορθωτικές τάσεις κατέγραψε η ιαπωνική αγορά, στον απόηχο των χθεσινοβραδινών απωλειών στη Wall Street, με τις μετοχές κυρίως του τεχνολογικού κλάδου να εμφανίζονται οι κυρίως ευάλωτες.

Με αιχμή τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, η ιαπωνική αγορά ακολούθησε διορθωτικές τάσεις στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, ύστερα και από τις απώλειες στη Wall Street.

Επιπλέον, η εμπιστοσύνη των επενδυτών δέχτηκε σοβαρό πλήγμα μετά τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς διαφόρων οίκων σχετικά με τη WorldCom, τη δεύτερη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρία υπεραστικών κλήσεων.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11531,11 μονάδες με πτώση 0,88%, ενώ οι απώλειες του Hang Seng διαμορφωνόταν στο 0,4%.

Η Toshiba, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών της Ιαπωνίας, σημείωσε απώλειες 3,6%, ενώ ακολούθησαν και οι τηλεπικοινωνίες, με την Japan Telecom να υποχωρεί 4,36% και την NTT DoCoMo να παρουσιάζει πτώση κατά 3,7%.

Θετική εξαίρεση αποτέλεσε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan, η οποία κατέγραψε κέρδη ύψους 1,83%, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v