Με θετικό πρόσημο το Τόκιο

Με θετικό πρόσημο, αλλά και με υποχώρηση από τα υψηλά που κατέγραφε νωρίτερα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, καθώς προς το τέλος της ημέρας κατεγράφησαν ρευστοποιήσεις και πιέσεις στις τράπεζες.

Με κέρδη της τάξης του 0,17% και στις 11.356 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, έχοντας υποχωρήσει από τα υψηλά που κατέγραφε νωρίτερα, εν μέσω αποκόμισης κερδών.

Η αβεβαιότητα για την πορεία της ανάκαμψης στις ΗΠΑ υποχώρησε μετά το θετικό κλείσιμο της Δευτέρας για την αμερικανική αγορά.

Πιέσεις δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές, μετά από αναφορά, για την κατασκευαστική Daikyo και το ύψος του δανεισμού της. ”Νομίζω πως οι επενδυτές είναι απογοητευμένοι από την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του υπερδανεισμού” σχολιάζει χαρακτηριστικά ιάπωνας χρηματιστής.

Με ποσοστιαία πτώση κατά 0,29% διαμορφώνεται κατά την πρωινή συνεδρίαση ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ (στις 11.699 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v