Διεύρυνε τα κέρδη η ιαπωνική αγορά

Θετικές τάσεις επικράτησαν στην ιαπωνική αγορά και με την έναρξη της εβδομάδας, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης των προσδοκιών ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε την εβδομάδα ο δείκτης Nikkei 225 του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, καθώς η ενίσχυση των προσδοκιών ότι η οικονομία ακολουθεί τροχιά ανάκαμψης, προσέλκυσε αγοραστές για τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Χαρακτηριστικό του αισιόδοξου κλίματος που επικρατεί είναι η θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της κυβέρνησης για τις οικονομικές συνθήκες της χώρας, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11856,54 μονάδες με κέρδη κατά 0,08%. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ έμεινε κλειστή λόγω εθνικής αργίας.

Οι επενδυτικοί οίκοι ήταν αυτοί που συγκέντρωσαν κυρίως το ενδιαφέρον των επενδυτών, οδηγώντας παράλληλα και την άνοδο του δείκτη. Η Nikko Securities, η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή, εκτινάχθηκε κατά 9,5% ενώ η κορυφαία Nomura Securities σημείωσε άνοδο κατά 6,5%.

Αντίθετα, πτωτικές τάσεις επικράτησαν μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών κυρίως λόγω των έντονων ανησυχιών σχετικά με το ότι η άνοδος του γεν θα πλήξει την κερδοφορία τους.

Απώλειες ύψους 1,24% κατέγραψε η μετοχή της Honda ενώ και ο τίτλος της Nissan υποχώρησε κατά 2,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v