Δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη του το Τόκιο

Το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα μηνών άγγιξε ο δείκτης Nikkei 225 στη διάρκεια της συνεδρίασης, για να κλείσει τελικά οριακά στο συν, με οδηγό τους τίτλους των εταιριών του τραπεζικού κλάδου.

Οριακά προς τα άνω έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο δείκτης Nikkei 225 της ιαπωνικής αγοράς, κυρίως εξαιτίας των προσδοκιών για ισχυρή ανάκαμψη, που ενίσχυσε τις μετοχές του τραπεζικού κυρίως κλάδου.

Χαρακτηριστικά, η Mizuho Holdings, η μεγαλύτερη τράπεζα παγκοσμίως όσον αφορά στο μέγεθος του ενεργητικού, κατέγραψε κέρδη ύψους 5%. Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11976,35 μονάδες χωρίς να παρουσιάσει ποσοστιαία μεταβολή ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng παρουσίαζε απώλειες κατά 0,6%.

Οι μεγάλες τράπεζες της χώρας ανακοίνωσαν υψηλές απώλειες την Παρασκευή, ωστόσο προέβλεψαν ότι θα καταγράψουν κέρδη στο τρέχον έτος, καθώς έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν από τα αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η συσσώρευση υπέρογκων χρεών.

Άνοδο κατά 1,33% κατέγραψε η μετοχή της Mitsubishi Tokyo Financial Group, ενώ ακολούθησε και η κατασκευαστική Taisei Group κατά 4,26%. Παρατηρητές της ιαπωνικής αγοράς αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή, η τελευταία αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και ελκυστική εναλλακτική λύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v