Νέα σημαντική άνοδος της ιαπωνικής αγοράς

Θετικό ήταν το κλίμα που επικράτησε στην ιαπωνική αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι προχωρώντας σε αγορές, ύστερα και από κυβερνητική αναφορά σχετικά με τη λήξη της οικονομικής ύφεσης.

Επανήλθε το ανοδικό κλίμα στην ιαπωνική αγορά καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες για ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως ύστερα και από την τελευταία κυβερνητική αναφορά που κάνει λόγο για λήξη της ύφεσης.

Από τους κερδισμένους της συνεδρίασης ήταν κυρίως οι τράπεζες, όπως η Mizuho Holdings, καθώς και μεγάλες κατασκευαστικές, συμπεριλαμβανομένης και της Taisei Corp.

O δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 1,36%, ενώ ο Hang Seng κατέγραφε οριακά κέρδη.

Τα κέρδη των τραπεζών κατόρθωσαν να περιορίσουν την επίδραση από τις αντίστοιχες απώλειες των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά και την νέα ενίσχυση του γεν.

Η Mizuho Holdings, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, παρουσίασε άνοδο κατά 4,81%, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη, η Mitsui Banking Corp, κέρδισε 4,5%.

Άνοδο κατέγραψαν και οι κατασκευαστικές, με την Taisei να σημειώνει κέρδη 10,45%, ενώ και η ανταγωνιστική της Kajima ενισχύθηκε πάνω από 6,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v