Σε ”υψηλό” εννεαμήνου ο Nikkei

Σε ”υψηλό” εννεαμήνου έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Τόκιο, Nikkei, επηρεασμένος θετικά από τη μεγάλη άνοδο του τραπεζικού κλάδου με αιχμή την Mizuho Holdings.

Στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου εννεαμήνου, έκλεισε το πρωί της Πέμπτης ο Δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο, επηρεασμένος θετικά από την καλή πορεία του τραπεζικού κλάδου και ιδιαίτερα της μετοχής της Mizuho Holdings.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,15% προσεγγίζοντας τις 11979,85 μονάδες, σημείο το οποίο είχε να προσεγγίσει ο Δείκτης από τον περασμένο Οκτώβρη. Αντίθετα, με υποχώρηση της τάξεως του 1,64% κινείται ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ πλησιάζοντας τις 11601,68 μονάδες.

Όσον αφορά στην Ιαπωνική αγορά, οι αναλυτές τόνιζαν ”η ελαφρά βελτίωση του οικονομικού κλίματος ίσως βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν τα χρέη τους”. Πολύ καλή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν η πορεία της Mizuho Holdings, η μετοχή της οποίας κέρδισε περί το 3,9%, ενώ και η μεγαλύτερη μεσιτική τράπεζα, Nomura, παρουσίασε ενδιαφέρον με τη μετοχή της να κερδίζει περί το 2,9%.

Οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι, και τονίζουν ότι η ”ανοδική έκρηξη στον κλάδο των τραπεζών θα συνεχιστεί όσο οι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη”, αλλά επισημαίνουν ότι ανησυχούν για την πορεία του γεν η οποία ”ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τις αυτοκινητοβιομηχανέις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v