Τεχνολογικά κέρδη ”ανέβασαν” το Τόκιο

Με ουσιαστικά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nikkei 225 του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, κυρίως εξαιτίας της πτωτικής πορείας του γεν αλλά και της ανάκαμψης των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Η υποχώρηση του γεν και η ανάκαμψη των τεχνολογικών μετοχών, με οδηγό αυτή της Sony, οδήγησαν σε οριακά, ουσιαστικά ωστόσο κέρδη το δείκτη Nikkei 225 του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, ύστερα και από την προηγούμενη άνοδο του Nasdaq.

Εξάλλου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία κεφαλαιακών δαπανών του πρώτου τριμήνου, τα οποία αν και αρνητικά, δεν κατόρθωσαν να επηρεάσουν το αισιόδοξο κλίμα σχετικά με το ότι το ΑΕΠ θα επιβεβαιώσει την τροχιά ανάκαμψης της ιαπωνικής οικονομίας.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,09% στις 11663,87 μονάδες, ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng κατέγραφε άνοδο 0,4%.

Όσον αφορά στον τραπεζικό κλάδο, η Mizuho Asset Trust & Banking, μια από τις μικρότερες τράπεζες του κλάδου, εκτινάχθηκε κατά 17,4%, ενώ και ο κολοσσός ηλεκτρονικών Sony, σημείωσε κέρδη ύψους 2,33%. Αντίστοιχα, άνοδο κοντά στο 1% κατέγραψε και η αυτοκινητοβιομηχανία Honda.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v