Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η ιαπωνική αγορά

Με το δεξί ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, η οποία παρουσίασε κέρδη υψηλότερα του 1% κυρίως εξαιτίας της ανοδικής πορείας των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για το ΑΕΠ στη διάρκεια της εβδομάδας.

Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε ο δείκτης της ιαπωνικής αγοράς την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, κυρίως εξαιτίας των αντίστοιχων κερδών του τραπεζικού κλάδου εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για το ΑΕΠ στη διάρκεια της εβδομάδας.

Επιπρόσθετη βοήθεια στις μετοχές παρείχε και η γενική σταθερότητα του ιαπωνικού νομίσματος, βοηθώντας ιδιαίτερα τις αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και τις εταιρίες τεχνολογίας.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11901,39 μονάδες με κέρδη 1,17%, ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng κατέγραφε άνοδο 0,53%.

Η μετοχή της Mizuho Holdings, της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, σημείωσε κέρδη 4,6%, ενώ και η Mitsubishi Tokyo Financial Group κατέγραψε άνοδο περί το 6,74%.

Στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η μετοχή της Nissan κατέγραψε κέρδη της τάξης του 4,31%, ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη εταιρία ζυθοποιίας της χώρας, Asahi Breweries, υποχώρησε κατά 3,5%, ύστερα από την υποβάθμιση της ανταγωνιστικής της Kirin Brewery από την Nikko Solomon Smith Barney.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v