ΑΕΠ και Wall προκάλεσαν απώλειες σε Nikkei

Σε πτώση οδήγησαν το δείκτη Nikkei το χαμηλότερο των προσδοκιών ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το α΄ τρίμηνο, αλλά και η σημαντικές πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο της Wall Street. Πτωτικά κινείται και ο Hang Seng.

Χαμηλότερα κινήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, για να κλείσει στις 11.438 μονάδες, έχοντας απωλέσει το 1,18% της αξίας του.

Αρνητική επίδραση είχε στην αγορά η ανακοίνωση του ΑΕΠ στο 1,4% για το α΄ τρίμηνο. Ο αναπτυξιακός ρυθμός, αν και πραγματοποίησε άνοδο, δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τους –ξένους κυρίως- επενδυτές, οι οποίοι περίμεναν να δουν τα μέτρα της κυβέρνησης Κοϊζούμι να αποδίδουν κάτι καλύτερο.

Την πτωτική πορεία οδήγησε και στο ιαπωνικό χρηματιστήριο ο τεχνολογικός κλάδος, ο οποίος είχε νωρίτερα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες τη wall Street.

Τα αρνητικά reports της Merrill Lynch για Intel, Texas Instruments, αλλά και άλλες εταιρίες του κλάδου, προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν να απομακρύνεται η ανάκαμψη των εταιριών κατασκευής μικροεπεξεργαστών.

Απώλειες 0,90% καταγράφει κατά την πρωινή συνεδρίαση και ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στο επίπεδο των 11.278 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v