Μακροοικονομικά… άγχη πίεσαν το Nikkei

Σε απώλειες οδήγησαν το δείκτη Nikkei οι ανησυχίες για χαμηλότερο του αναμενομένου ΑΕΠ. Ο ρυθμός ανάπτυξης της ιαπωνικής οικονομίας ανακοινώνεται την Παρασκευή και αναμένεται να είναι επηρεασμένος από τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις δαπάνες, τα οποία ανακοινώθηκαν της Τετάρτη.

Με πτώση της τάξης του 0,76%, στις 11.574 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο δείκτης Nikkei, καθώς οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ της χώρας, που ανακοινώνονται την Παρασκευή, αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω.

Στην τροποποίηση των προβλέψεων οδήγησε η ανακοίνωση χειρότερων του αναμενομένου στοιχείων για τις δαπάνες την Τετάρτη, γεγονός που ανησύχησε τους επενδυτές.

Νωρίτερα στην ημέρα παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις κερδών στις τραπεζικές μετοχές, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι ”οι ίδιοι που στήριξαν πρόσφατα τον τραπεζικό τομέα, προτίμησαν σήμερα να αποκομίσουν κέρδη”.

Με απώλειες της τάξης του 0,22% κινείται κατά την πρωινή συνεδρίαση και ο δείκτης Hang Seng, στο επίπεδο των 11.377 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v