Με απώλειες 3,36% έκλεισε ο ιαπωνικός δείκτης

Σημαντικές απώλειες προκάλεσαν στο δείκτη Nikkei οι ανησυχίες για το κατά πόσον οι μόνη ουσιαστική ελπίδα της Ιαπωνίας για ανάκαμψη, οι εξαγωγές, θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Αναλυτές δεν αποκλείουν πτώση ακόμη και κάτω του ορίου των 10.000 μονάδων.

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 3,36% κατέγραψε στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, για να σταματήσει στις 10.476 μονάδες.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την πτώση στην αυξανόμενη ανησυχία για την πορεία των εξαγωγών, τη μοναδική ουσιαστική ελπίδα της ιαπωνικής οικονομίας για έξοδο από τη κρίση.

”Η καθοδική διάσπαση του ψυχολογικού ορίου των 10.500 μονάδων δημιουργεί εξαιρετικά δυσμενές κλίμα και αυξάνει την εξάρτησή μας από τις αγορές των ΗΠΑ”, επισημαίνει αναλυτής της Nomura Research.

Άλλοι αναλυτές δεν αποκλείουν πτώση του Nikkei ακόμα και κάτω από τις 10.000 μονάδες, τονίζοντας ωστόσο ότι στα επίπεδα εκείνα πολλές μετοχές θα είναι υποτιμημένες και θα υπάρξει κύμα τοποθετήσεων.

Με απώλειες της τάξης του 1,72% κινείται κατά την πρωινή συνεδρίαση ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στο επίπεδο των 10.665 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v