Πτώση 2,35% στην αγορά του Τόκιο

Με υψηλές απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, έχοντας ως σημείο αιχμής κυρίως τις μετοχές των εταιριών εξαγωγής όπως η Sony, καθώς η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ ενέτεινε τις ανησυχίες σχετικά με τη μείωση της ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε η ιαπωνική αγορά με το ”καλημέρα” στην εβδομάδα, καθώς υπερίσχυσαν οι ανησυχίες των εταιριών εξαγωγής, σχετικά με το ότι η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής και η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, θα πλήξει και τη ζήτηση.

Μεγάλη πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών όπως η NTT DoCoMo που υποχώρησε κατά 3%, ύστερα και από την προηγούμενη προειδοποίηση της αμερικανικής Sprint σχετικά με τις πωλήσεις του έτους.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 10664,11 μονάδες με πτώση 2,35%, ενώ ο Hang Seng υποχωρούσε περί το 1%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Sony, οι πωλήσεις της οποίας στοχεύουν κατά το ένα τέταρτο στην αμερικανική αγορά, υποχώρησε κατά 2,3%, ενώ και η αυτοκινητοβιομηχανία Honda, το 90% των λειτουργικών κερδών της οποίας έρχονται από τις ΗΠΑ, σημείωσε πτώση κατά 3,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v