Με απώλειες πάνω από 2% έκλεισε το Τόκιο

Υψηλές απώλειες που άγγιξαν και το 2% κατέγραψε η ιαπωνική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, κυρίως λόγω των χθεσινοβραδινών απωλειών στη Wall Street αλλά και των ανησυχιών για την εύθραυστη οικονομία της Ιαπωνίας.

Με μεγάλες απώλειες έκλεισε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, ύστερα και από την χθεσινοβραδινή πτώση των δεικτών στη Wall Street, αλλά και των ανησυχιών για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Nikkei 225 για πρώτη φορά μετά της 15 Απριλίου έκλεισε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 11.000 μονάδων, με πτώση κατά 2,01%, ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng κατέγραφε απώλειες ύψους 0,91%.

Υψηλές απώλειες κατέγραψαν κυρίως οι μετοχές του τραπεζικού και κτηματομεσιτικού κλάδου, οι οποίες αρχίζουν να αντιστρέφουν τη θετική πορεία των προηγουμένων μηνών, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την δυναμική ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Η Nomura Holdings, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Ιαπωνίας, κατέγραψε απώλειες κατά 2,81%, ενώ και η δεύτερη του κλάδου, Daiwa Securities, σημείωσε πτώση κατά 3,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v