Υποχώρηση 1,07% για το Nikkei

Με υποχώρηση της τάξεως του 1,07% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ακολουθώντας κατά πόδας τη Wall Street.

Κατά 1,07% χαμηλότερα έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ακολουθώντας κατά πόδας το κλίμα στη Wall Street.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο δείκτης υποχώρησε κυρίως λόγω των επιφυλάξεων για τις μετοχές κινητής τηλεφωνίας και κατά πόσο θα καταφέρουν εντός του έτους να ξεπεράσουν την κρίση την οποία διέρχονται. Η πτωτική τάση στον κλάδο είχε αιχμή τις μετοχές των Kyocera και TDK, οι οποίες μετά την ανακοίνωση της Nokia για επαναπροσδιορισμό των μεγεθών της το β’ τρίμηνο, υποχώρησαν έως και κατά 1,2%.

Ανάλογη πορεία και για την κορυφαία ιαπωνική NTT DoCoMo η οποία υποχώρησε κατά 0,3% αλλά και την KDDI που έχασε περί το 1,4% της αξίας της.

Οι αναλυτές, έδειχναν απογοητευμένοι, καθώς η αγορά δεν φάνηκε να εκμεταλλεύεται ούτε την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να αφήσει αμετάβλητα (δηλαδή μηδενικά) τα επιτόκια, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να ανακάμψει και να σταματήσει την περίπου τετραετή υποχώρηση των τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v