Χαμηλό διμήνου για το Nikkei 225

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών υποχώρησε ο Nikkei 225 της αγοράς του Τόκιο, εξανεμίζοντας τα αρχικά κέρδη, χαρακτηριστικό της έλλειψης εμπιστοσύνης των επενδυτών στη δυνατότητα ανάκαμψης της ιαπωνικής οικονομίας.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225 της ιαπωνικής αγοράς, αντανακλώντας την έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών στη δυνατότητα βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι υπάρχει μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον, με κύριο οδηγό της πτώσης τις χρηματιστηριακές εταιρίες και ειδικότερα τη Nomura Securities, ύστερα από την προειδοποίηση της Credit Suisse First Boston, σχετικά με το ότι η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της χώρας αναμένεται να χάσει πάνω από το ένα τέταρτο της χρηματιστηριακής της αξίας.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 11144,84 μονάδες με απώλειες 1.61%, ενώ αντίθετα ο Hang Seng της αγοράς του Χονγκ Κονγκ σημείωνε άνοδο κατά 0,02%.

Η μετοχή της Nomura κατέγραψε απώλειες ύψους 4,24%, ενώ και η τρίτη μεγαλύτερη του κλάδου, Nikko Cordial Corp, υποχώρησε κατά 4,07%. Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της Toyota Motor Corp κατά 2,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v