Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το Τόκιο

Τα βήματα του Nasdaq ακολούθησε το πρωί της Τρίτης ο δείκτης Nikkei 225 του ιαπωνικού χρηματιστηρίου για να κλείσει με σημαντικά κέρδη κατορθώνοντας να ξεφύγει από το χαμηλότερο των τριών μηνών, καθώς και να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Σημαντική ανάσα προσέφερε στην ιαπωνική αγορά η άνοδος του δείκτη Nikkei 225 στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς κατόρθωσε έτσι να απομακρυνθεί από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών και να διασκεδάσει τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Μεγάλη ήταν η στήριξη που έλαβε ο δείκτης από τις μετοχές του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών, με την μεγαλύτερη της χώρας, Toyota Motor, να καταγράφει άνοδο υψηλότερη του 1%.

Αντίστοιχα, κέρδη περί το 7,4% σημείωσε και ο τίτλος της Mitsubishi Motors, που ακολούθησαν δημοσίευμα της τοπικής Nihon Keizai Shimbun, το οποίο κάνει λόγο για διακοπή της κατασκευής του φορτηγού Vario, και την πρόθεση συγχώνευσης των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με τη Mitsubishi, το 37% της οποίας ελέγχει.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,65% ενώ την ίδια στιγμή ο Hang Seng κατέγραφε κέρδη ύψους 0,34%.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τίτλοι του τεχνολογικού κλάδου, με την Toshiba, τη μεγαλύτερη εταιρία επεξεργαστών της Ιαπωνίας, να διευρύνει τα κέρδη της περί το 2,7%.

Εξάλλου, άνοδο κατά 1,4% κατέγραψε η μετοχή της εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών Matsushita Electric Industrial, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες του 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v