Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στην Ασία. Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Ιωπανία οδηγούν σε άλμα 1,9% το Νikkei. Βαθιά στο κόκκινοι οι άλλοι ασιατικοί δείκτες. Προβληματισμός για τα δημοσιονομικά προβλήματα σε ΕΕ και ΗΠΑ.

Διχασμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι ασιατικές αγορές. Οι περισσότεροι δείκτες βρίσκονται βαθιά στο κόκκινο με την εξαίρεση της ιαπωνικής αγοράς όπου ο δείκτης Nikkei έκλεισε με ισχυρή άνοδο.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,9% στις 8829 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,41% στις 21.140 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 1,23% στις 1.870 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σημειώνει πτώση 0,91% στις 4.370 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 1,12% στις 2.032 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,25% στις 2.195 μονάδες.

Στην ιαπωνική αγορά, ώθηση δίνεται από τα σενάρια για εκλογές, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξουσία τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Shinzo Abe. Το δολάριο ενισχύθηκε αισθητά έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 80,89 γεν, δίνοντας ώθηση στις μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές ωστόσο, η προσοχή εξακολουθεί να εστιάζεται στα δημοσιονομικά προβλήματα σε ΗΠΑ και ευρωζώνη, ενώ η αλλαγή ηγεσίας στην Κίνα δεν επηρέασε την πορεία των δεικτών.

Επίσης, οι νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας για δεύτερη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v