Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη με... δόντια στις ασιατικές αγορές

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στην Ασία περιμένοντας εξελίξεις ως προς την απειλή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ, αλλά και ως προς το ελληνικό ζήτημα. Κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο.

Στάση αναμονής φαίνεται πως τηρούν οι επενδυτές στην Ασία περιμένοντας περισσότερες εξελίξεις ως προς την απειλή του δημοσιονομικού γκρεμού στις ΗΠΑ, αλλά και ως προς το ελληνικό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04%σ τις 8.664 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,95% στις 21.389 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει άνοδο 0,23% στις 1.894 μονάδες και ο Αυστραλιανός ASX κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 1.894 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,23% στις 2.052 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,38% στις 2220 μονάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Timothy Geithner δήλωσε την Τρίτη ότι είναι «πολύ απίθανο» να μη στηρίξουν οι Ρεπουμπλικάνοι μία λύση που θα απέτρεπε την αυτόματη επιβολή μέτρων ύψους 600 δισ. δολ. που θα φρέναραν απότομα την αμερικανική οικονομία. Η δήλωση αυτή, όπως και η διάθεση συνεργασίας που έχουν δείξει αρκετά στελέχη από το «μέτωπο» των Ρεπουμπλικάνων, οδηγούν αρκετούς στο συμπέρασμα ότι είναι εφικτή η εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης.

Ως προς το ελληνικό ζήτημα, η επιτυχής δημοπρασία εντόκων γραμματίων στην Αθήνα, έδωσε κάποια ανάσα στις αγορές. Οι αναλυτές όμως, επισημαίνουν ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση, ενώ ο διεθνής Τύπος βρίθει επικριτικών δημοσιευμάτων για τη δημόσια πλέον διαμάχη μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ ως προς το ελληνικό χρέος.

Στις ασιατικές αγορές, ο τεχνολογικός κλάδος ηγήθηκε της ανόδου με στήριξη από τα αποτελέσματα της Cisco Systems που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η μετοχή της Sony Corp.κατέγραψε κέρδη 0,9% και της Renesas Electronics άλμα 3,1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v