Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στην Ασία ενόψει εκλογών στις ΗΠΑ

Ήπιες πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες. Τα βλέμματα στις αμερικανικές εκλογές όπου η μάχη θα κριθεί στο νήμα. Ελεύθερη πτώση για Hyundai - Kia μετά την καταδίκη τους από τις αμερικανικές αρχές.

Ανά τον κόσμο πλέον  τα βλέμματα, επενδυτικά και μη, στρέφονται σε ένα μόνο γεγονός: τις αμερικανικές εκλογές που ολοκληρώνονται αύριο Τρίτη, ενώ όλα δείχνουν ότι η μάχη θα κριθεί στο νήμα. Οι επενδυτές τηρούν κατά συνέπεια επιφυλακτική στάση, με τους ασιατικούς δείκτες να καταγράφουν αρνητικό πρόσημο και ιδιαίτερες πιέσεις να ασκούνται στον κλάδο των φυσικών πόρων, αλλά και τις νοτιοκορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,48% στις 9.007 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,45% στις 22.012 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει απώλειες 0,55% στις 1.908 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX ενισχύεται κατ΄α0,23% στις 4.493 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,12% στις 2.114 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,21% στις 2.301 μονάδες.

«Υπάρχει αβεβαιότητα στις αγορές καθώς πλησιάζει η τελική ημερομηνία για τις εκλογές στις ΗΠΑ κα αυτό δεν είναι θετικό για κέρδη» εξηγεί ο Dariusz Kowalczyk, της Credit Agricole.

Η αβεβαιότητα εντείνεται καθώς ην Πέμπτη ξεκινά και το 18 συνέδριο του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας όπου θα αποφασιστεί αλλαγή ηγεσίας αλλά και πολιτικής στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Νοτίου Κορέας που δέχονται έντονες πιέσεις. Η Hyundai Motor καταγράφει βουτιά 7,7% και η Kia Motors 6,6%. Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες καταδικάστηκαν από τις αμερικανικές αρχές ότι έδωσαν παραποιημένα στοιχεία στους Αμερικανούς καταναλωτές ως προς την οικονομία καυσίμων που μπορούν να πετύχουν τα οχήματα του ομίλου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v