Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικές αγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους ασιατικούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Κλειστή η Wall Street καθώς η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Δεν αντέδρασαν οι επενδυτές στα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Οριακές κινήσεις στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές σε μία υποτονική συνεδρίαση κατά την οποία το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το κλείσιμο της Wall Street για τον τυφώνα Σάντι.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή πτώση 0,04% στις 8.929 μονάδες Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,31% στις 21.477 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASΧ καταγράφει οριακή άνοδο 0,07% στις 4/.499 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,35% στις 2.058 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,54% στις 2.235 μονάδες.

Ο Σάντυ είναι πιθανό να εξελιχθεί σε μια καταιγίδα «Φρανκεστάιν» που θα πλήξει τις νοτιοανατολικές ακτές με την μεγαλύτερη σφοδρότητα των τελευταίων 100 χρόνων, αν επαληθευθούν οι προβλέψεων μετεωρολόγων. Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα λειτουργήσει σήμερα, πιθανώς ούτε και την Τρίτη, ενώ αρκετές εταιρίες ανέβαλαν τις προγραμματισμένες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Οι αγορές δεν αντέδρασαν ούτε στα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης στις ΗΠΑ άγγιξε το 2%. «Τα ισχυρά στοιχεία για το ΑΕΠ προσέφεραν μία στήριξη, η οποία κεφαλαιοποιήθηκε από τον κλάδο βασικών πόρων και ενέργειας» δήλωσε ο Tim Waterer της CMC Markets. «Ο κόσμος όμως, δεν είναι πολύ αισιόδοξος. Περιμέναμε μία καλύτερη εικόνα στα εταιρικά αποτελέσματα» εξηγεί ο Jonathan Barratt της Barratt Bulletin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v