Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ασιατικές αγορές

Οριακές κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα από την πρώτη ημέρα συνόδου της ΕΕ. Πιέσεις στην τεχνολογία λόγω Google. Συνεχίζει πτωτικά το γεν.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα από την πρώτη ημέρα της συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά και την αρνητική έκπληξη από τα αποτελέσματα της Google.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 9.002 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατ΄α0,25% στις 21.572 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi υποχωρεί κατά 0,78% στις 1943 μονάδες και ο Αυστραλιανός ASX καταγράφει άνοδο 0,28% στις 4.593 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,1% στις 2.133 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,03% στις 2.337 μονάδες.

Η αιφνιδιαστική μείωση των αποτελεσμάτων της Google δημιούργησε πιέσεις στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο και στις ασιατικές αγορές.
Παράλληλα, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της νομικής διαδικασίας ώστε να αναλάβει η ΕΚΤ την πλήρη εποπτεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, αλλά ακόμη παραμένει ασαφές πότε θα μπορέσει πρακτικά να τεθεί σε λειτουργία. Κατά συνέπεια, είναι νεφελώδες πότε θα μπορέσει και ο ESM να χρηματοδοτήσει απευθείας τράπεζες της ευρωζώνης.

Πέρα αυτών, ο ιαπωνικό νόμισμα συνέχισε την πτωτική του πορεία έναντι του δολαρίου, στα 79,34 γεν, δίνοντας στήριξη στις μετοχές εξαγωγικών εταιρειών. Η μετοχή της Honda Motor ενισχύεται κατά 0,9%, ενώ άλμα 9,7% κατέγραψε η NEC καθώς δημοσιεύματα τη φέρουν να ξεπερνά κατά πολύ τους στόχους κερδοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v