Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές

Πτώση 2% για το Τόκιο. Προβληματισμός για τη διεθνή οικονομία, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα. Πιέσεις σε μεταλλευτικές μετά τα αποτελέσματα της Alcoa. Στο στόχαστρο και ο τεχνολογικός κλάδος λόγω Intel

Σε κλοιό πιέσεων οι ασιατικές αγορές με τον τεχνολογικό κλάδο και τις χαλυβουργίες να βρίσκονται στο στόχαστρο εν μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,98% στις 8596 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,29% στις 20.876 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi καταγράφει πτώση 1,56% στις 1.948 μονάδες ενώ ο αυστραλιανός ASX σημειώνει απώλειες 0,32% στις 4.511 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται οριακά κατά 0,07% στις 2.117 μονάδες και ο CSΙ 300 κατά 0,05% στις 2321 μονάδες.

Στη Wall η περίοδος αποτελεσμάτων τριμήνου ανεπισήμως ξεκίνησε με την Alcoa η οποία δήλωσε ότι κατέγραψε καθαρές ζημίες το τρίτο τρίμηνο, μειώνοντας παράλληλα τις προβλέψεις της για τη διεθνή ζήτηση αλουμινίου. Έτσι ασκήθηκαν πιέσεις στον ευρύτερο μεταλλευτικό κλάδο με την JFE Holdings να υποχωρεί κατά 2% και την Kobe Steel κατά 4.8%.

Στον τεχνολογικό κλάδο, η πτώση της Intel κατά 2,7% (που προκλήθηκε από μπαράζ υποβαθμίσεων για την εταιρεία από διαφόρους αναλυτές) επηρέασε και τις ασιατικές αγορές με τη μετοχή της Samsung να καταγράφει πτώση 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v